Activlab Lunch Protein 1000g - 1300g

Ostatnie sztuki!

49,90 zł

44,91 zł

(Oszczędzasz 10%)

- +

Promocja
Zdjecie
Zamów i opłać w ciągu
a zamówienie wyślemy jeszcze dzisiaj!
Otrzymujesz 44 punktów!
Darmowa dostawa od 250 zł
100% bezpieczne zakupy



Opis produktu

Activlab Lunch Protein 1000g - 1300g

Źródło hydrolizatu białka drobiowego - Activlab - Lunch Protein

Activlab - Lunch Protein wysokobiałkowy produkt oparty na naturalnych składnikach. Źródłem białka jest hipoalergiczny hydrolizat białka drobiowego. Produkt polecany jest jako samodzielny posiłek lub jako dodatek do ryżu, kaszy czy makaronu. Uzupełnia niedobory białka w jadłospisie oraz wspomaga wzrost muskulatury. Stanowi idealne urozmaicenie diet masowych i redukcyjnych. Suplement umożliwia szybkie i łatwe przygotowanie pełnowartościowego posiłku w kilku wyśmienitych, orginalnych smakach.

Activlab - Lunch Protein 

  • Źródło hydrolizatu białka drobiowego
  • Zbialnowana wielkość białek, węglowodanów i tłuszczy
  • Idealnie sprawdza się jako zamiennik posiłku
  • Super dodatek do makaronu, ryżu, kaszy
  • Uzupełnia niedobory białka w diecie
  • Wspomaga rozbudowę masy mięśniowej

Dawkowanie w dzień treningowy:

  • 100g do posiłku lub jako samodzielny posiłek

Dawkowanie w dzień nietreningowy:

  • 100g do posiłku lub jako samodzielny posiłek
Zdjecie

Dawkowanie:

1 PORCJA (6 KAPSUŁEK) 2-3 RAZY DZIENNIE

Skład

Porcja: g
Zawartość: ZAWARTOŚĆ W 1 PORCJI ( g) ZAW:
Żelazo 2.8 mg
Jod 30 ug
Sód 0.4 g
Mangan 0.4 mg
Witamina B5 1.8 mg
Biotyna 15 ug
w tym cukry 12 g
Witamina A 240 ug
Witamina K 22.5 ug
Selen 11 ug
Chrom 8 ug
Wapń (glukonian wapnia) 160 mg
Fosfor 140 mg
Tłuszcz 10 g
Kwas foliowy 60 ug
Węglowodany 54.2 g
Białko 21.8 g
Molibden 14 ug
Magnez 75 mg
Potas 400 mg
L-glutamina 4640 mg
Witamina D 2 ug
Błonnik 3.2 g
Witamina E 3.6 mg
Witamina B1  0.33 mg
Witamina B2 0.42 mg
Cynk 2 mg
Witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny) 0.42 mg
Witamina B12 (jako metylokobalamina) 0.75 ug
L-arginina 1700 mg
Witamina C 24 mg
Niacyna 4.8 mg
Miedź 0.24 mg
Tłuszcze nasycone 8 g
Chlorki 600 mg
FORMA Proszek
Białko 29%
Węgle 71%

Jeszcze nie jesteś przekonany?

ZAPOZNAJ SIĘ Z NASZĄ BAZĄ WIEDZY O Activlab Lunch Protein 1000g - 1300g

Najlepsze zdrowe tłuszcze dla trzymających dietę

Nasza dieta powinna obfitować w źródła zdrowych tłuszczy. A co to właściwie oznacza? Zdrowe tłuszcze zwykliśmy nazywać nienasyconymi, wśród których najcenniejszymi są kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6.

Błonnik marchwiowy - skuteczność i działanie

Dostępny również w ofercie naszego sklepu, to dwa w jednym - funkcjonalność i smak! Błonnik marchwiowy Pharmovit to innowacja łącząca w sobie zalety błonnika rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego. A o jakich korzyściach mowa?

Jod

Jod jest pierwiastkiem chemicznym, w przyrodzie mało rozpowszechnionym. W większych ilościach występuje w wodzie morskiej oraz solankach. Znajduje się również w pożywieniu, ale w ilościach nie pokrywających dziennego zapotrzebowania człowieka, dla którego stanowi ważny mikroelement, przede wszystkim do prawidłowego funkcjonowania tarczycy, ale i innych komórek organizmu. Znaleźć go można w wielu suplementach diety, stosowanych w przypadku stwierdzenia niedoboru.

Sód
Sód w organizmie człowieka występuje przede wszystkim w płynach pozakomórkowych, ale również w szkielecie i w płynach wewnątrzkomórkowych. Podstawową rolą sodu jest udział w kontroli objętości płynów pozakomórkowych oraz w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej. Bierze udział w przewodzeniu impulsów nerwowych i pomaga kontrolować skurcze mięśni. Uczestniczy w transporcie składników odżywczych do komórek organizmu. Niedobór sodu może prowadzić do odwodnienia organizmu, spadku ciśnienia i bólów głowy, zaś nadmiar prowadzi do nadciśnienia, rozwoju chorób układu sercowo-naczyniowego i chorób nerek.
Mangan
Mangan jest pierwiastkiem niezbędnym przede wszystkim do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Gwarantuje również mocne kości. W dużej mierze wpływa na poziom libido oraz sprawność seksualną. W największej ilości występuje w mózgowiu, nerkach oraz trzustce. Stanowi również składnik wielu enzymów biorących udział w prawidłowym przebiegu szeregu procesów, po stronie układu pokarmowego. Chroni organizm przed wolnymi rodnikami.
Witamina B5
Witamina B5 to kwas pantotenowy. Jest rozpuszczalna w wodzie, a główne funkcje, które spełnia to regulacja białek i tłuszczów w organizmie. Niedobory kwasu pantotenowego w organizmie objawiają się powstawaniem zmian skórnych, a także zaburzeniami występującymi po stronie układu nerwowego. Spośród wszystkich witamin z grupy B, jest najbardziej wrażliwą na działanie czynników zewnętrznych. Uczestniczy w procesach życiowych każdej komórki. Jej aktywną postacią jest koenzym A, który uczestniczy w procesach metabolicznych.
Biotyna
Witamina H określana również, jako biotyna jest witaminą rozpuszczalną w wodzie. Występuje w mięsie, drożdżach, warzywach oraz mleku. Stanowi składnik wielu enzymów, które są niezbędne w przemianach tłuszczowych zachodzących w organizmie. Ma duży wpływ na utrzymanie dobrej kondycji skóry oraz włosów. W dużych ilościach występuje w tkankach płodu, stąd nazywana jest czynnikiem wzrostowym. Wpływa nadto na układ immunologiczny. Zapotrzebowanie dla osób dorosłych określa się na poziomie około 100 mikrogramów na dobę.
Selen
Selen odgrywa ważną rolę w organizmie. Najważniejszą właściwością jest wzmacnianie układu immunologicznego. Zwiększa produkcję przeciwciał, limfocytów i makrofagów, czyli komórek odpornościowych, które bronią nasz organizm przed patogenami (szkodliwymi wirusami, grzybami i bakteriami). Selen bierze udział w produkcji i dojrzewaniu plemników, oraz pomaga osobom z niskim libido. Jest niezbędny do prawidłowego rozwoju dziecka, już od pierwszych tygodni ciąży wspomaga rozwój układu nerwowego oraz odpornościowego płodu.
Chrom

Chrom przyspiesza proces spalania tłuszczów, utrzymując poziom zdrowego cholesterolu w optymalnym przedziale. Poza tym, pobudza trzustkę do produkcji insuliny, uczestnicząc w przemianie węglowodanów i białek. I to właśnie dokładnie z tych powodów substancja ta powinna być suplementowana przez osoby prowadzące aktywny tryb życia, w tym również sportowców. Dzięki temu będą w doskonałej formie podczas wzmożonych treningów, a także po różnych kontuzjach.

Wapń (glukonian wapnia)
Wapń jest pierwiastkiem niezbędnym w ludzkim organizmie, decydującym o prawidłowej, mocnej budowie kości i zębów. Nadto gwarantuje prawidłową krzepliwość krwi, zdrowy sen, dobry nastrój, sprawnie pracujące mięśnie oraz rozluźnienie nerwów. Groźnym stanem jest zarówno jego niedobór, jak i nadmiar. Odpowiedni poziom wapnia decyduje także o większej efektywności podczas gojenia się ran. Najwięcej wapnia znajdujemy w serach podpuszczkowych dojrzewających. Pierwiastek ten pojawia się w wielu suplementach diety.
Fosfor

Fosfor jest pierwiastkiem mineralnym, który obok wapnia i witaminy D odpowiada za zdrowe i mocne kości. Niezbędny jest również do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Oprócz tego, że znajduje się w kościach, jest obecny w kwasach nukleinowych, które tworzą kod genetyczny. Jego niedobór może doprowadzić do zaburzeń wchłaniania niektórych związków organicznych w przewodzie pokarmowym oraz do osłabienia mięśni i kości.  

Tłuszcz
Tłuszcz całkowity, czyli ilość tłuszczu dodanego i tłuszczu "ukrytego", naturalnie zawartego w składnikach suplementu diety. Są to zarówno kwasy tłuszczowe nasycone, jak i jedno i wielonienasycone. Tłuszcz dostarczany drogą pokarmową z pożywieniem konwencjonalnym, jak i w odżywkach i suplementach sportowych stanowi skoncentrowane źródło energii. Kwasy tłuszczowe zawarte w pożywieniu/suplementach pełnią również rolę budulcową i funkcjonalną, stanowią także element budulcowy istoty białej mózgu. NNKT są także prekursorami hormonów tkankowych i innych ważnych biologicznie związków.
Kwas foliowy
Witamina M to określenie stosowane zamiennie dla kwasu foliowego, czy też listnego. Witamina znana również pod nazwą folacyny, witaminy B9 bądź witaminy B11. W organizmie ludzkim syntetyzowana przez bakterie jelitowe. Wpływa na wzrost i funkcjonowanie komórek. Decyduje o prawidłowym działaniu układu nerwowego oraz pracy mózgu. Gwarantuje dobre samopoczucie, a także usprawnia pracę układu pokarmowego. Zapobiega rozwoju wad wrodzonych cewy nerwowej u płodu, stąd zalecana jest do stosowania przez kobiety planujące zajście w ciążę, jak i będące już w ciąży.
Węglowodany
Węglowodany to związki organiczne, które są bardzo szeroko rozpowszechnione w przyrodzie. Główne funkcje, jakie spełniają to rola materiału zapasowego oraz podporowego. Mają słodki smak i łatwo rozpuszczają się w wodzie. Znane nam są bliżej, jako cukry, sacharydy czy też cukrowce. Te, które występują w pożywieniu człowieka dzielimy na złożone oraz proste. Do złożonych, czyli wielocukrów należą skrobia i glikogen. Z kolei cukry proste to glukoza, fruktoza i galaktoza. Są niezbędne w codziennej diecie człowieka.
Białko

Białko stanowi jeden ze składników odżywczych organizmu. Odpowiada za transport substancji odżywczych, zwalcza toksyny, dostarcza energii, a także jest ważnym materiałem budulcowym. Niezbędne dla osób intensywnie trenujących, ponieważ wspomaga odbudowę oraz regenerację mięśni. Nadto zapobiega rozwojowi chorób układu krwionośnego. Znajduje się w wielu suplementach diety dla sportowców. Odchudzaniu sprzyja dieta o podwyższonej zawartości białka oraz obniżonej zawartości węglowodanów.

Molibden
Molibden jest pierwiastkiem występującym w organizmie ludzkim, w ilościach śladowych. Pełni jednak szereg ważnych funkcji. Jest niezbędny do produkcji enzymów, które odpowiadają za prawidłowe przyswajanie cukrów i tłuszczów. Niezbędny nadto do prawidłowego przyswajania żelaza. Korzystnie wpływa na odporność, a także męską płodność. Uczestniczy nadto w oczyszczaniu organizmu z toksyn. Jego źródłem są produkty z mąki pełnoziarnistej oraz zielonolistne warzywa.
Magnez
Magnez jest pierwiastkiem chemicznym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu ludzkiego. Stanowi składnik kości, a także odgrywa ważną rolę w przekazywaniu sygnałów w układzie nerwowym. Bierze udział w licznych procesach biologicznych, zachodzących w organizmie ludzkim. Znajduje się w wielu preparatach, suplementach diety, które mają na celu zadbać o jego prawidłowy poziom. Występuje w wielu pokarmach, ale łatwo o jego niedobór, na przykład poprzez picie kawy czy też spożywanie alkoholu.
Potas
Potas jest jednym z trzech minerałów najważniejszych dla naszego organizmu. Jest niezbędny do prawidłowej pracy serca i zapobiega obrzękom. Odgrywa znaczącą rolę w syntezie białka, obniża ciśnienie krwi, reguluje rytm pracy serca i wspomaga dostarczanie tlenu do mózgu. Reguluje też pracę mięśni i nerwów oraz bierze udział w usuwaniu produktów przemiany materii. Najlepszym źródłem potasu są suszone morele oraz migdały i orzechy włoskie. Dużą ilość potasu zawierają banany, ziemniaki i brokuły. Jego dobrym źródłem jest także sok pomidorowy i pomidory.
L-glutamina

test

Witamina E
Witamina E powszechnie nazywana jest witaminą płodności, ponieważ jest niezbędną substancją do jej zachowania. Właściwości tego związku wykorzystywane są w medycynie od dawna. Nadto witamina E określana jest często, jako witamina młodości, ponieważ swoje zastosowanie znalazła w kosmetyce ze względu na opóźnianie procesów starzenia się skóry. Jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach i magazynowaną w wątrobie. To silny przeciwutleniacz. Nadto uczestniczy w ochronie krwinek czerwonych. Wpływa również na wydolność mięśni.
Witamina B1 
Tiamina (witaminaB1), nazywana też aneuryną należy do grupy witamin rozpuszczalnych w wodzie. Bierze udział w cyklu pentozowym, w którym powstaje ryboza niezbędna do syntezy nukleotydów – cząsteczek DNA. Niedobór tej witaminy prowadzi do pogorszenia funkcjonowania przewodnictwa nerwowego, czego efektem są zmiany w budowie komórek nerwowych. Może dojść do zaniku osłonki mielinowej. Witamina B1 może odgrywać także rolę w funkcjonowaniu układu hormonalnego. Przypuszcza się, że reguluje pracę tarczycy, ponieważ wzrost jej wydzielania z moczem zaobserwowano w przypadku nadczynności tego gruczołu.
Witamina B2
Ryboflawina, czyli witamina B2 odgrywa istotną rolę w funkcjonowaniu organizmu. Bierze udział w transporcie tlenu w soczewce oka, chroni przed zaćmą, przez co warunkuje prawidłowe procesy widzenia. Ponadto wzmaga działanie insuliny, chroniąc przed insulinoopornością i cukrzycą. Bierze udział w powstawaniu tkankowych hormonów działających lokalnie, ale regulujących ważne dla całego organizmu procesy, m.in. ciśnienie krwi, skurcze mięśni i pracę serca. Zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, gdyż ma wpływ na wytwarzanie neuroprzekaźników: serotoniny, dopaminy i kwasu amino-masłowego.
Witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny)
Witamina B6 znana jest także pod nazwą pirydoksyny. Wpływa na prawidłową pracę układów krwionośnego oraz nerwowego. Przede wszystkim decyduje o prawidłowych wartościach ciśnienia krwi, pracy serca oraz skurczów mięśni. Ponadto podnosi poziom odporności organizmu. Bierze udział w procesach przemiany białka, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, a także tryptofanu. Jest niezbędna podczas produkcji czerwonego barwnika krwi, ma znaczący wpływ na glikogenezę oraz glikogenolizę w mięśniach.
Witamina B12 (jako metylokobalamina)
Witamina B12, inaczej zwana kobalaminą bądź czerwoną witaminą, w dużej mierze wpływa na nasze zdrowie psychiczne. Jest nadto niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układów pokarmowego oraz krwionośnego. Chroni nie tylko przed chorobami psychicznymi, ale i nowotworami, a także panuje przekonanie, iż jest w stanie uchronić przed chorobą Alzheimera. Witamina B12 niweluje zmęczenie oraz przeciwdziała osłabieniu, ze względu na uczestnictwo w procesie przetwarzania białek, tłuszczów i węglowodanów na energię. Bierze nadto udział w syntezie serotoniny.
Witamina C
Witamina C to kwas askorbinowy, będący organicznym związkiem chemicznym. Dla ludzi to witamina, która musi być dostarczana wraz z pożywieniem, ale i przeciwutleniacz stosowany, jako dodatek do żywności. Spośród wszystkich witamin, to właśnie C jest najbardziej narażona na działanie czynników zewnętrznych. U dorosłego człowieka rekomenduje się spożycie na poziomie 45-90mg na dobę. Bierze udział między innymi w przemianach tyrozyny, jak i niezbędna jest do zachowania prawidłowego potencjału oksydacyjnego w komórce.
Niacyna
Witamina B3 nazywana również niacyną, znana jako PP, przede wszystkim zapobiega powstawaniu zmian skórnych wywołanych nadmiernym przesuszeniem. Stąd właśnie często określa się ją, jako PP, czyli przeciw Pella Agra. Spośród wszystkich witamin z grupy B jest to jedyna witamina, która może być produkowana przez organizm. Należy jednak zadbać o jej dostarczenie wraz z pożywienie, bowiem produkcja jest niewystarczającą. Uczestniczy w przemianach metabolicznych węglowodanów, wspomaga pracę układu nerwowego, eliminuje zły cholesterol i rozszerza naczynia krwionośne.
Miedź
Miedź jest pierwiastkiem chemicznym z grupy metali przejściowych. Jej łacińska nazwa Cuprum pochodzi od Cypru, gdzie wydobywano ją w starożytności. To także mikroelement, potrzebny do tworzenia krwinek czerwonych, jest w składzie hem cyjaniny; bierze też udział w przesyłaniu impulsów nerwowych. Minimalne dzienne spożycie miedzi wynosi 0,5ppm. Niedobory miedzi prowadzą do niedokrwistości, a jej nadmiar uszkadza wątrobę i zaburza czynności układu pokarmowego.
Tłuszcze nasycone
Tłuszcz nasycony dostarcza energii człowiekowi, pomaga w przyswajaniu niektórych witamin oraz składników odżywczych, a także uczestniczy w budowie błon komórkowych. Źródła tłuszczów nasyconych to głównie: wołowina, jagnięcina, wieprzowina, smalec, masło, śmietana, pełnotłuste mleko, sery żółte o dużej zawartości tłuszczu, olej kokosowy, masło kakaowe, olej palmowy oraz olej z ziaren palmowych. Nadmiar tego typu tłuszczu przyczynia się do otyłości, zwiększenia poziomu złego cholesterolu i ryzyka wystąpienia chorób serca.

Napisz opinię

Activlab Lunch Protein 1000g - 1300g

Activlab Lunch Protein 1000g - 1300g

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT PRZEGLĄDALI RÓWNIEŻ: