Activlab Lunch Protein 1000g - 1300g

PRODUCENT: Activlab

Zdjecie

Ostatnie sztuki!

44,99 zł

- +

zamów jeszcze przez a zamówienie wyślemy tego samego dnia!

Activlab Lunch Protein 1000g - 1300g

LUNCH PROTEIN

ZNACZENIE BIAŁKA W NASZYM ORGANIZMIE

Białko spełnia w organizmie człowieka wiele ważnych zastosowań, jak odbudowa i naprawa uszkodzonych tkanek, detoksykacja organizmu czy transport i magazynowanie niektórych substancji. Dodatkowo, bez odpowiedniego udziału białek w diecie niemożliwa jest również realizacja celów sportowych, jak budowa i rozwój masy oraz redukcja tkanki tłuszczowej. Z tego powodu wszyscy sportowcy szczególnie zabiegają o odpowiednią ilość protein w diecie, jednak nie byle jakich, a pełnowartościowych, stanowiących bogate źródło aminokwasów niezbędnych, egzogennych. Związki te, ważne w aspekcie stymulacji syntezy nowych białek, jak i zabezpieczania tkanki mięśniowej przed rozpadem, należy stale pobierać z zewnątrz z pokarmem, gdyż ich synteza nie zachodzi w ustroju ludzkim. Produktami, które zawierają bogactwo pełnowartościowych protein są przede wszystkim mięso, ryby, jaja oraz nabiał, acz równie skuteczne w tym aspekcie są także stosowne suplementy diety.

ATUTY ODŻYWEK BIAŁKOWYCH

Odżywki białkowe, jako że to o nich mowa, dostarczają wysokiej jakości białek, dzięki czemu stanowią niemal obowiązkowy element w diecie sportowej ukierunkowanej na wzrost mięśni. Oczywiście, dobrze zbilansowana i zawężona do potrzeb jednostki dieta jest w stanie w pełni pokryć nawet bardzo wysokie zapotrzebowanie ustroju na białko, jednak, co nierzadko się zdarza, sportowcy wolą sięgać po syntetyczne źródła protein, które w niewielkiej porcji mogą dostarczać nawet bardzo dużych ilości białek. Dodatkowym atutem odżywek białkowych jest fakt, iż ich przyrządzenie nie zajmuje zbyt wiele czasu, bo tylko kilka minut, i wymaga jedynie dodatku wody lub mleka potrzebnych, by rozpuścić proszek. Odżywki białkowe, co również stanowi duży atut, zawierają kompleks aminokwasów niezbędnych, które występują w formie wolnej. Oznacza to, że znacznie szybciej, aniżeli związki zawarte w pokarmie, trafiają one do krwi, gdzie następnie zostają wykorzystane na potrzeby ustrojowe organizmu, wliczając w to rozwój masy mięśniowej.

Odżywki białkowe to preparaty, których stosowanie jest przypisywane głównie osobom trenującym, co jest błędne, jako że suplementy te doskonale spisują się także w diecie osób nie parających się sportem, wykazujących niedobory protein w codziennym żywieniu. Tak więc, jeszcze zanim postanowimy o zakupie odżywki, zaleca się dokładnie przeanalizować nasz dotychczasowy sposób odżywiania, gdyż może się okazać, że dodatkowe włączenie do niego odżywki jest niepotrzebne. Nadmiar białek w organizmie, wbrew obiegowej opinii zaczerpniętej z forów internetowych, nie przyczynia się do szybszych przyrostów masy, stąd suplementacja białkiem, kiedy nasza dieta dostarcza nam odpowiednich ilości protein, jest niezasadna i może nam zaszkodzić, prowadząc do wzrostu tłuszczowej wagi i powodując problemy zdrowotne.

ZALETY ACTIVLAB LUNCH PROTEIN

Suplement diety Activlab Lunch Protein to wysokiej jakości źródło hydrolizatu białek drobiu, którego skład bazuje na idealnej kompozycji białek, tłuszczy i węglowodanów, które zostały dodatkowo wzbogacone udziałem witamin i minerałów dla jeszcze lepszego wpływu na nasz organizm! Suplementacja preparatem Activlab Lunch Protein zaspokaja zapotrzebowanie na makro- i mikroskładniki, będąc doskonałym zamiennikiem wartościowego posiłku! Co więcej, suplement ten stanowi źródło pełnowartościowych protein pochodzących z hydrolizowanych białek drobiowych, dzięki którym niedobory białek w diecie to już przeszłość! Środek Activlab Lunch Protein występuje w kilku różnych smakach, dzięki czemu stanowi ciekawy dodatek w naszej diecie! Doskonały w połączeniu z makaronem, ryżem lub kaszą, suplement Activlab Lunch Protein wspiera przyrosty masy mięśniowej, będąc jednym z najsmaczniejszych form wsparcia w okresie pracy nad masą!

UWAGI:

Suplement diety / Środek spożywczy zastępujący całodzienną dietę, do kontroli masy ciała.

Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia.

Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety.

Produkt nie zalecany kobietom w ciąży oraz matkom karmiącym (poza przypadkami gdy opis producenta i informacja na etykiecie wskazuje na takie przeznaczenie)

Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci, w suchym miejscu w temperaturze pokojowej, chronić przed nasłonecznieniem.

Zdjecie

Dawkowanie:

Zaleca się stosowanie 100 g suplementu do posiłku lub jako samodzielne danie.

Skład

SKŁADNIKI AKTYWNE Lunch Protein
Porcja:
opakowanie 1000g - 1300g (zależnie od smaku)
Zawartość: ZAW:
Porcja 100 g
Wartość energetyczna 400 kcal
Tłuszcz 11,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7 g
Węglowodany 47 g
w tym cukry 20,6 g
Błonnik 9 g
Białko 21,8 g
Sód 0,4 g
L-glutamina 4700 mg
L-arginina 1700 mg
Składniki mineralne .
Potas 400 mg (20%*)
Chlorki 600 mg (75%*)
Wapń 160 mg (20%*)
Fosfor 140 mg (20%*)
Magnez 75 mg (20%*)
Żelazo 2,8 mg (20%*)
Cynk 2 mg (20%*)
Miedź 0,2 mg (20%*)
Mangan 0,4 mg (20%*)
Selen 11 µg (20%*)
Chrom 8 µg (20%*)
Molibden 14 µg (20%*)
Jod 30 µg (20%*)
Witaminy .
Witamina A 240 µg (30%*)
Witamina D 1,5 µg (30%*)
Witamina E 3,6 mg (30%*)
Witamina K 22,5 µg (30%*)
Witamina C (kwas askorbinowy) 24 mg (30%*)
Witamina B1 0,33 mg (30%*)
Witamina B2 0,42 mg (30%*)
Kwas pantotenowy 1,8 mg (30%*)
Witamina B6 0,42 mg (30%*)
Biotyna 15 µg (30%*)
Kwas foliowy 60 µg (30%*)
Witamina B12 0,75 µg (30%*)
Składniki: proszek dyniowy 29%, maltodekstryna, hydrolizat białka drobiowego, tłuszcz palmowy utwardzony,płatki ziemniaczane, cebula mielona, czosnek mielony, olej słonecznikowy, L-glutamina, L-arginina, sól, składniki mineralne (cytrynian potasu, ortofosforan wapnia, węglan magnezu, siarczan żelazawy, siarczan cynku, siarczan miedziowy, siarczan manganu, jodek potasu, selenin sodu, molibdenian sodu, chlorek chromu(III)), kurkuma, kmin rzymski, emulgator: difosforan tetrapotasu, pieprz czarny, witaminy (kwas L-askorbinowy, amid kwasu nikotynowego, octan DL-alfa-tokoferylu, octan retinylu, cholekalcyferol, D-pantotenian wapnia, chlorowodorek pirydoksyny, ryboflawina, monoazotan tiaminy, kwas foliowy, D-biotyna, filochinon, cyjanokobalamina).
* % RWS - Referencyjna wartość spożycia .
Białko 24%
Węgle 54%
Tłuszcze 12%
Błonnik 10%
Błonnik

Błonnik zbudowany jest z wielocukrów oraz lignin, których nie są w stanie strawić enzymy obecne w układzie pokarmowym. Odgrywa znaczącą rolę w odchudzaniu, pomagając utrzymać prawidłową masę ciała. Wpływa również na zachowanie smukłej sylwetki, dzięki pęcznieniu w organizmu i zachowaniu uczucia sytości. Zmniejsza uczucie głodu, jednocześnie nie dostarczają kalorii. Nadto pozwala skutecznie kontrolować prawidłowy poziom cukru we krwi.

Białko

Białko stanowi jeden ze składników odżywczych organizmu. Odpowiada za transport substancji odżywczych, zwalcza toksyny, dostarcza energii, a także jest ważnym materiałem budulcowym. Niezbędne dla osób intensywnie trenujących, ponieważ wspomaga odbudowę oraz regenerację mięśni. Nadto zapobiega rozwojowi chorób układu krwionośnego. Znajduje się w wielu suplementach diety dla sportowców. Odchudzaniu sprzyja dieta o podwyższonej zawartości białka oraz obniżonej zawartości węglowodanów.

Sód

to pierwiastek zaliczany do grupy elektrolitów. Odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego oraz reguluje napięcie mięśniowe i gospodarkę wodną organizmu. Sód wspomaga utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej, a także bierze czynny udział we wchłanianiu niektórych składników odżywczych, jak glukoza i aminokwasy.

Witamina E

znana także jako “witamina płodności”, stanowi silny przeciwutleniacz, dzięki czemu chroni komórki ciała przed szkodliwym działaniem stresu oksydacyjnego i uszkodzeniami będącymi wynikiem działalności wolnych rodników. Witamina E uczestniczy w syntezie związków przeciwkrzepliwych, wspomaga utrzymanie odpowiedniej przepuszczalności błon komórkowych oraz zapobiega agregacji płytek krwi i zakrzepom. Dodatkowo, związek ten oddziałuje na produkcję nasienia u mężczyzn oraz jest współodpowiedzialny za utrzymanie i prawidłowy rozwój płodu w czasie ciąży.

L-glutamina

L-glutamina stanowi jeden z 22 aminokwasów niezbędnych w budowaniu białka. Należy do grupy aminokwasów endogennych, czyli takich, które są syntetyzowane w organizmie i zostają uznane nie za niezbędne, ale ważne. Największą rolę odgrywa w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz pokarmowego. Występuje obficie w pokarmach wysokobiałkowych. Stosowany także w odżywkach białkowych oraz bardzo często, jako antykatabolik, równie często wraz z BCAA.

L-arginina

L-arginina jest aminokwasem, który należy do grupy aminokwasów endogennych. Stanowi element cząsteczkowy budujący białko. Znajduje swoje miejsce w suplementach diety dla sportowców, ponieważ stanowi składnik niezbędny do wytwarzania związków odpowiedzialnych za produkcję energii w mięśniach. Do sprawnego metabolizmu mięśni niezbędne jest prawidłowe magazynowanie i wydalanie azotu, za co również odpowiada L-arginina.

Witamina B1

inaczej tiamina; wspiera prawidłową pracę układu nerwowego,  wspomaga funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego, może wpływać na odporność organizmu. Działa silnie antyoksydacyjnie, dzięki czemu wspiera usuwanie wolnych rodników z organizmu, a także zapobiega dysfunkcjom nerwowym i stymuluje wydzielanie hormonów gonadotropowych. Tiamina wspiera regulację gospodarki wapniowej, wpływa na skurcz mięśni oraz wspomaga utrzymanie prawidłowego metabolizmu energetycznego.

Magnez

Magnez jest pierwiastkiem chemicznym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu ludzkiego. Stanowi składnik kości, a także odgrywa ważną rolę w przekazywaniu sygnałów w układzie nerwowym. Bierze udział w licznych procesach biologicznych, zachodzących w organizmie ludzkim. Znajduje się w wielu preparatach, suplementach diety, które mają na celu zadbać o jego prawidłowy poziom. Występuje w wielu pokarmach, ale łatwo o jego niedobór, na przykład poprzez picie kawy czy też spożywanie alkoholu.

Żelazo

pierwiastek mineralny, niezbędny do prawidłowej pracy całego organizmu; stanowi składnik mioglobiny - białka mięśniowego, które umożliwia mięśniom pozyskiwanie tlenu z krwi. Oddziałuje na metabolizm cholesterolu, wspiera procesy detoksykacyjne zachodzące w wątrobie oraz pomaga zwalczać wirusy i bakterie.

Chrom

Chrom przyspiesza proces spalania tłuszczów, utrzymując poziom zdrowego cholesterolu w optymalnym przedziale. Poza tym, pobudza trzustkę do produkcji insuliny, uczestnicząc w przemianie węglowodanów i białek. I to właśnie dokładnie z tych powodów substancja ta powinna być suplementowana przez osoby prowadzące aktywny tryb życia, w tym również sportowców. Dzięki temu będą w doskonałej formie podczas wzmożonych treningów, a także po różnych kontuzjach.

Wapń

składnik mineralny zaliczany do mikroelementów, niezbędny do prawidłowej pracy całego organizmu; bierze udział w procesie krzepnięcia krwi, oddziałuje na pobudliwość układu nerwowego, wpływa na skurcz mięśni. Związek wspiera utrzymanie zdrowych i silnych kości oraz zębów, pomaga utrzymać równowagę kwasowo-zasadową, jest aktywatorem lub inhibitorem licznych enzymów. Jest istotny dla alergików, gdyż łagodzi alergie skórne i pokarmowe.

Potas

pierwiastek mineralny; wspomaga utrzymanie gospodarki wodno-elektrolitowej i kwasowo-zasadowej, reguluje ciśnienie osmotyczne oraz uczestniczy w spalaniu cukrów i białek. Jest składnikiem niezbędnym dla prawidłowej pracy serca, zapobiega jego obrzękom, a także zapobiega skurczom mięśni.

Fosfor

Fosfor jest pierwiastkiem mineralnym, który obok wapnia i witaminy D odpowiada za zdrowe i mocne kości. Niezbędny jest również do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Oprócz tego, że znajduje się w kościach, jest obecny w kwasach nukleinowych, które tworzą kod genetyczny. Jego niedobór może doprowadzić do zaburzeń wchłaniania niektórych związków organicznych w przewodzie pokarmowym oraz do osłabienia mięśni i kości. 

Chlorki

to grupa związków chemicznych zawierających chlor, jak sole kwasu solnego. Większość soli chlorkowych dobrze rozpuszcza się w wodzie. Najpopularniejszą znaną solą chlorkową jest chlorek sodu, który stanowi podstawowy składnik soli kuchennej.

Witamina A

nazywana “witaminą wzrostową”, podstawową jej formą jest retinol; współdziała z hormonem wzrostu, wpływa na budowę mocnych kości i zębów, wzmacnia włosy i paznokcie. Związek chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieni UV, przyspiesza proces regeneracji naskórka, utrzymuje stabilność komórek nabłonkowych. Uczestniczy w syntezie hormonów kory nadnerczy, jest niezbędna w procesie widzenia, a także bierze udział w reakcjach immunologicznych i wpływa pozytywnie na pracę układu nerwowego. Witamina A uczestniczy w reprodukcji m.in. poprzez udział w syntezie nasienia u mężczyzn i rozwoju płodu.

Mangan

Mangan jest pierwiastkiem niezbędnym przede wszystkim do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Gwarantuje również mocne kości. W dużej mierze wpływa na poziom libido oraz sprawność seksualną. W największej ilości występuje w mózgowiu, nerkach oraz trzustce. Stanowi również składnik wielu enzymów biorących udział w prawidłowym przebiegu szeregu procesów, po stronie układu pokarmowego. Chroni organizm przed wolnymi rodnikami.

Jod

Jod jest pierwiastkiem chemicznym, w przyrodzie mało rozpowszechnionym. W większych ilościach występuje w wodzie morskiej oraz solankach. Znajduje się również w pożywieniu, ale w ilościach nie pokrywających dziennego zapotrzebowania człowieka, dla którego stanowi ważny mikroelement, przede wszystkim do prawidłowego funkcjonowania tarczycy, ale i innych komórek organizmu. Znaleźć go można w wielu suplementach diety, stosowanych w przypadku stwierdzenia niedoboru.

Molibden

Molibden jest pierwiastkiem występującym w organizmie ludzkim, w ilościach śladowych. Pełni jednak szereg ważnych funkcji. Jest niezbędny do produkcji enzymów, które odpowiadają za prawidłowe przyswajanie cukrów i tłuszczów. Niezbędny nadto do prawidłowego przyswajania żelaza. Korzystnie wpływa na odporność, a także męską płodność. Uczestniczy nadto w oczyszczaniu organizmu z toksyn. Jego źródłem są produkty z mąki pełnoziarnistej oraz zielonolistne warzywa.

Selen

to pierwiastek niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu; wspiera usuwanie wolnych rodników, bierze udział w powstawaniu odporności organizmu, wpływa na prawidłową pracę tarczycy. Związek wspiera leczenie depresji oraz zmniejsza ból wywołany reumatoidalnym zapaleniem stawów.

Miedź

Miedź jest pierwiastkiem chemicznym z grupy metali przejściowych. Jej łacińska nazwa Cuprum pochodzi od Cypru, gdzie wydobywano ją w starożytności. To także mikroelement, potrzebny do tworzenia krwinek czerwonych, jest w składzie hem cyjaniny; bierze też udział w przesyłaniu impulsów nerwowych. Minimalne dzienne spożycie miedzi wynosi 0,5ppm. Niedobory miedzi prowadzą do niedokrwistości, a jej nadmiar uszkadza wątrobę i zaburza czynności układu pokarmowego.

Witamina K

to grupa substancji rozpuszczalnych w tłuszczach, nazywanych “witaminami K”; wspomagają one prawidłowe krzepnięcie krwi, chronią kości przed złamaniami, przeciwdziałają zwapnieniu żył. Witamina K zmniejsza nadmierne krwawienia miesiączkowe, wykazuje potencjał antynowotworowy, dba o prawidłowe uwapnienie kości. Działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo.

Cynk

Cynk to niezbędny mikroelement, który powinien być suplementowany również w diecie sportowców. Wpływa na wydzielanie się hormonów takich jak: insulina, testosteron, czy hormon wzrostu. Zwiększa masę i siłę mięśniową. Reguluje zdolność kurczliwości mięśni. Ma wobec tego spore znaczenie dla tych osób, które uprawiają dyscypliny siłowe, w tym również i kulturystykę. Osoby te muszą kategorycznie zatroszczyć się o odpowiedni poziom cynku w organizmie.

Witamina D

to grupa związków chemicznych, jak witamina D1, D2 oraz D3, które zalicza się dziś do witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Związek reguluje gospodarkę wapniowo-fosforanową, wspomagając utrzymanie zdrowych kości i zębów, wpływa na przewodnictwo impulsów nerwowych i skurcz mięśni, a także usprawnia pracę układu nerwowego. Wraz z wapniem, zapobiega nadciśnieniu tętniczemu i chorobom z nim związanym.

Witamina C (kwas askorbinowy)

Kwas l-askorbionowy znany bliżej, jako witamina C, to organiczny związek chemiczny. W standardowych warunkach ma postać stałego ciała krystalicznego. Witamina C jest dobrze rozpuszczalna w wodzie. Stanowi składnik niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu u człowieka. Stanowi również przeciwutleniacz stosowany, jako dodatek do żywności. Roztwór witaminy C wykazuje odczyn zasadowy. Naturalnie występuje w wielu organizmach roślinnych i zwierzęcych.

Witamina B2

inaczej ryboflawina; składnik niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i odpornościowego, pełni ważną rolę w procesach przemiany materii oraz bierze udział w wytwarzaniu czerwonych płytek krwi i antyciał. Uczestniczy w transporcie tlenu w soczewce oka, zapobiega zaćmie, wpływa na sprawny wzrok. Ponadto, nasila działanie insuliny, chroniąc przed rozwojem cukrzycy i insulinoodporności, oraz birze udział w syntezie kortyzolu.

Witamina B6

inaczej pirydoksyna, to koenzym ponad 100 enzymów, a także składnik niezbędny do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu; uczestniczy w przemianie białek, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach i tryptofanu, wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, wzmacnia odporność organizmu. Ponadto, związek oddziałuje na skurcz mięśni, w tym serca, jest niezbędny do produkcji hemoglobiny, wpływa na glikogenezę i glikogenolizę.

Kwas foliowy

Kwas foliowy zwany jest inaczej folacyną. Jest to witamina z grupy B. Bierze udział w syntezie kwasów nukleinowych. Odpowiada za prawidłowy wzrost oraz pracę poszczególnych komórek w organizmie. Wykazuje działanie krwiotwórcze, ponadto chroni przed powstawaniem nowotworów. Wspomaga redukcję złego cholesterolu w organizmie. Z jedzenia organizm ludzki jest w stanie przyswoić go tylko w 50%, dlatego zaleca się suplementację, przede wszystkim kobietom w ciąży bądź planującym zajście w ciążę.

Witamina B12

Kobalamina to witamina B12, która w organizmie ludzkim pełni szereg ważnych funkcji. Znajdujemy ja w produktach pochodzenia zwierzęcego. Bierze udział w przemianie węglowodanowej, białkowej oraz tłuszczowej. Wpływa na funkcjonowanie układu nerwowego oraz krwionośnego. Odpowiada także za dobry nastrój oraz dobre samopoczucie. Jej niedobór może powodować między innymi zmęczenie, anemię, stany depresyjne. Gości w wielu suplementach diety, między innymi dla sportowców.

Biotyna

Biotyna, czyli witamina H ma ogromne znaczenie dla funkcjonowania komórek w całym organizmie. Bierze udział w metabolizmie białek i tłuszczów. W dużej mierze wpływa na prawidłowy stan skóry, włosów oraz paznokci. Poprawia także funkcjonowanie układu nerwowego oraz pobudza przemiany glukozy we krwi. Odpowiada nadto za prawidłowe funkcjonowanie mięśni oraz stawów. Wspomagająco działa w leczeniu rozmaitych stanów chorobowych.

Kwas pantotenowy

Kwas pantotenowy jest organicznym związkiem chemicznych, rozpowszechnionym zarówno w świecie roślinnym, jak i zwierzęcym. W przyrodzie, w stanie wolnym występuje rzadko. Jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania każdej komórki w organizmie. Odpowiada za prawidłowy metabolizm białek, cukrów oraz tłuszczów. Bierze również udział w syntezie niektórych hormonów. Bywa mylony z witaminą B5, która tak naprawdę jest mieszaniną, między innymi kwasu pantotenowego.

Napisz opinię

Activlab Lunch Protein 1000g - 1300g

Activlab Lunch Protein 1000g - 1300g

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT PRZEGLĄDALI RÓWNIEŻ:

POTRZEBUJESZ WIĘCEJ WIEDZY? TE ARTYKUŁY MOGĄ CIE ZACIEKAWIĆ:

TY ZAPISUJESZ SIĘ DO NEWSLETTERA

MY WYSYŁAMY KOD RABATOWY 10%