Activlab High Whey Protein Bar - 80g

PRODUCENT: Activlab

Activlab - High Whey Protein Bar - 80g

Dostępność: Produkt niedostępny

3,99 zł

Podaj swój adres e-mail

Jeśli produkt będzie dostępny, otrzymasz
powiadomienie na wskazany adres

Kup teraz, a zaoszczędzisz
0,30 zł
w kolejnym zamówieniu!
Może zainteresują Cię podobne produkty:
  • Ilość porcji:
zamów jeszcze przez a zamówienie wyślemy tego samego dnia!

Activlab High Whey Protein Bar - 80g

Baton wysokobiałkowy - Activlab - High Whey Protein Bar

Activlab - High Whey Protein Bar  baton wysokobiałkowy dostępny w trzech doskonałych smakach: wanilia, cytryna, czarna porzeczka. Idealne proporcje białka i węglowodanów w tym produkcie powodują, że może on być swobodnie stosowany jako zamiennik posiłków oraz jako przekąska w szkole, podróży lub pracy. Zawiera dużą dawkę BCAA, witamin i minerałów.

Activlab - High Whey Protein Bar

  • Szybki zastrzyk energii
  • 19g białka w porcji
  • Idealny zamiennik posiłku
  • Doskonałe smaki

Dawkowanie w dzień treningowy:

  • 1-3 porcje dziennie

Dawkowanie w dzień nietreningowy:

  • 1-3 porcje dziennie

UWAGI:

Suplement diety / Środek spożywczy zastępujący całodzienną dietę, do kontroli masy ciała. Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety. Produkt nie zalecany kobietom w ciąży oraz matkom karmiącym (poza przypadkami gdy opis producenta i informacja na etykiecie wskazuje na takie przeznaczenie). Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci, w suchym miejscu w temperaturze pokojowej, chronić przed nasłonecznieniem.

Skład

SKŁADNIKI AKTYWNE High Whey Protein Bar
Porcja: 80 g80 g80 g
ILOŚĆ PORCJI W OPAKOWANIU: 111
opakowanie 80g
Zawartość: ZAWARTOŚĆ W 1 PORCJI (80 g)ZAWARTOŚĆ W 1 PORCJI (80 g)ZAWARTOŚĆ W 1 PORCJI (80 g) ZAW:
Wartość energetyczna 357,6 kcal
Tłuszcz 14,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,92 g
Węglowodany 37,2 g
w tym cukry 21,44 g
Błonnik 1,2 g
Białko 19,28 g
Sól 0,48 g
L-leucyna 1751 mg
L-izoleucyna 878 mg
L-walina 840 mg
L-glutamina 260 mg
Witaminy .
Witamina E 3,36 mg (28%*)
Witamina C (kwas askorbinowy) 22,4 mg (28%*)
Witamina B1 0,32 mg (28%*)
Witamina B2 0,4 mg (28%*)
Niacyna 4,48 mg (28%*)
Kwas pantotenowy 1,68 mg (28%*)
Witamina B6 0,4 mg (28%*)
Biotyna 14 mcg (28%*)
Kwas foliowy 56 mcg (28%*)
Witamina B12 0,72 mcg (28%*)
* % RWS - Referencyjna wartość spożycia .
Białko 27%
Węgle 53%
Tłuszcze 19%
Błonnik 1%
Błonnik

Błonnik zbudowany jest z wielocukrów oraz lignin, których nie są w stanie strawić enzymy obecne w układzie pokarmowym. Odgrywa znaczącą rolę w odchudzaniu, pomagając utrzymać prawidłową masę ciała. Wpływa również na zachowanie smukłej sylwetki, dzięki pęcznieniu w organizmu i zachowaniu uczucia sytości. Zmniejsza uczucie głodu, jednocześnie nie dostarczają kalorii. Nadto pozwala skutecznie kontrolować prawidłowy poziom cukru we krwi.

Białko

Białko stanowi jeden ze składników odżywczych organizmu. Odpowiada za transport substancji odżywczych, zwalcza toksyny, dostarcza energii, a także jest ważnym materiałem budulcowym. Niezbędne dla osób intensywnie trenujących, ponieważ wspomaga odbudowę oraz regenerację mięśni. Nadto zapobiega rozwojowi chorób układu krwionośnego. Znajduje się w wielu suplementach diety dla sportowców. Odchudzaniu sprzyja dieta o podwyższonej zawartości białka oraz obniżonej zawartości węglowodanów.

Sól

czyli chlorek sodu, jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Bierze udział w regulacji gospodarki wodnej, ciśnienia osmotycznego oraz pH ustroju. Zapewnia optymalne ciśnienie krwi oraz wspomaga utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej. Spożywana w nadmiarze, przyczynia się do nadciśnienia tętniczego i zwiększa ryzyko zawału serca oraz udaru mózgu.

Witamina E

znana także jako “witamina płodności”, stanowi silny przeciwutleniacz, dzięki czemu chroni komórki ciała przed szkodliwym działaniem stresu oksydacyjnego i uszkodzeniami będącymi wynikiem działalności wolnych rodników. Witamina E uczestniczy w syntezie związków przeciwkrzepliwych, wspomaga utrzymanie odpowiedniej przepuszczalności błon komórkowych oraz zapobiega agregacji płytek krwi i zakrzepom. Dodatkowo, związek ten oddziałuje na produkcję nasienia u mężczyzn oraz jest współodpowiedzialny za utrzymanie i prawidłowy rozwój płodu w czasie ciąży.

L-glutamina

L-glutamina stanowi jeden z 22 aminokwasów niezbędnych w budowaniu białka. Należy do grupy aminokwasów endogennych, czyli takich, które są syntetyzowane w organizmie i zostają uznane nie za niezbędne, ale ważne. Największą rolę odgrywa w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz pokarmowego. Występuje obficie w pokarmach wysokobiałkowych. Stosowany także w odżywkach białkowych oraz bardzo często, jako antykatabolik, równie często wraz z BCAA.

L-izoleucyna

4-hydroksy-izoleucyna stanowi wartościowe uzupełnienie diety sportowców, którzy jednocześnie zdają sobie sprawę z tego, jak ważna jest troska o własne zdrowie i sylwetkę. Związek ten zalicza się do aminokwasów pochodzenia roślinnego, o mocnym działaniu anabolicznym. Substancja ta ma szczególne znaczenie dla gospodarki insulinowo – glukozowej organizmu. Wychwytuje aminokwasy i glukozę przez tkankę mięśniową, co wpływa na szybszy rozwój muskulatury.

L-leucyna

L-leucyna jest aminokwasem egzogennym. Naturalnie spotykana w produktach białkowych, ale i pokarmach pochodzenia roślinnego. Wpływa na sekrecję anabolicznych hormonów, dlatego uznaje się, iż jest niezbędna sportowcom, stąd znajduje swoje zastosowanie między innymi w suplementach diety tego typu. Wpływa również korzystnie na redukcję tkanki tłuszczowej, a co za tym idzie, poprawę sylwetki. Ma zastosowanie we wszystkich dyscyplinach sportowych.

L-walina

to jeden z trzech głównych aminokwasów wchodzących w skład odżywek BCAA;  wspiera wytwarzanie energii w mięśniach, stymuluje wzrost tkanki mięśniowej w czasie odnowy potreningowej oraz wspomaga utrzymanie równowagi hormonalnej, wpływając na hormon wzrostu (GH). Zaliczana do aminokwasów egzogennych, L-walina nie jest produkowana w ludzkim organizmie, lecz musi być przez niego pozyskiwana z zewnątrz. W żywności występuje w takich produktach, jak mięso, ryby, nabiał oraz jaja.

Witamina B1

inaczej tiamina; wspiera prawidłową pracę układu nerwowego,  wspomaga funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego, może wpływać na odporność organizmu. Działa silnie antyoksydacyjnie, dzięki czemu wspiera usuwanie wolnych rodników z organizmu, a także zapobiega dysfunkcjom nerwowym i stymuluje wydzielanie hormonów gonadotropowych. Tiamina wspiera regulację gospodarki wapniowej, wpływa na skurcz mięśni oraz wspomaga utrzymanie prawidłowego metabolizmu energetycznego.

Witamina C (kwas askorbinowy)

Kwas l-askorbionowy znany bliżej, jako witamina C, to organiczny związek chemiczny. W standardowych warunkach ma postać stałego ciała krystalicznego. Witamina C jest dobrze rozpuszczalna w wodzie. Stanowi składnik niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu u człowieka. Stanowi również przeciwutleniacz stosowany, jako dodatek do żywności. Roztwór witaminy C wykazuje odczyn zasadowy. Naturalnie występuje w wielu organizmach roślinnych i zwierzęcych.

Witamina B2

inaczej ryboflawina; składnik niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i odpornościowego, pełni ważną rolę w procesach przemiany materii oraz bierze udział w wytwarzaniu czerwonych płytek krwi i antyciał. Uczestniczy w transporcie tlenu w soczewce oka, zapobiega zaćmie, wpływa na sprawny wzrok. Ponadto, nasila działanie insuliny, chroniąc przed rozwojem cukrzycy i insulinoodporności, oraz birze udział w syntezie kortyzolu.

Niacyna

Niacyna to witamina B3, określana również skrótem PP. Jedyna witamina z grupy B, która może być produkowana w organizmie. Są to jednak zbyt małe ilości, dlatego należy ją dostarczać wraz z pożywieniem. Działa wspomagająca na układ nerwowy, a także uczestniczy w przemianach metabolicznych węglowodanów. Obniża poziom złego cholesterolu, wspomagając produkcję korzystnej frakcji. Uczestniczy w tworzeniu krwinek czerwonych, a także rozszerza naczynia krwionośne.

Witamina B6

inaczej pirydoksyna, to koenzym ponad 100 enzymów, a także składnik niezbędny do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu; uczestniczy w przemianie białek, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach i tryptofanu, wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, wzmacnia odporność organizmu. Ponadto, związek oddziałuje na skurcz mięśni, w tym serca, jest niezbędny do produkcji hemoglobiny, wpływa na glikogenezę i glikogenolizę.

Kwas foliowy

Kwas foliowy zwany jest inaczej folacyną. Jest to witamina z grupy B. Bierze udział w syntezie kwasów nukleinowych. Odpowiada za prawidłowy wzrost oraz pracę poszczególnych komórek w organizmie. Wykazuje działanie krwiotwórcze, ponadto chroni przed powstawaniem nowotworów. Wspomaga redukcję złego cholesterolu w organizmie. Z jedzenia organizm ludzki jest w stanie przyswoić go tylko w 50%, dlatego zaleca się suplementację, przede wszystkim kobietom w ciąży bądź planującym zajście w ciążę.

Witamina B12

Kobalamina to witamina B12, która w organizmie ludzkim pełni szereg ważnych funkcji. Znajdujemy ja w produktach pochodzenia zwierzęcego. Bierze udział w przemianie węglowodanowej, białkowej oraz tłuszczowej. Wpływa na funkcjonowanie układu nerwowego oraz krwionośnego. Odpowiada także za dobry nastrój oraz dobre samopoczucie. Jej niedobór może powodować między innymi zmęczenie, anemię, stany depresyjne. Gości w wielu suplementach diety, między innymi dla sportowców.

Biotyna

Biotyna, czyli witamina H ma ogromne znaczenie dla funkcjonowania komórek w całym organizmie. Bierze udział w metabolizmie białek i tłuszczów. W dużej mierze wpływa na prawidłowy stan skóry, włosów oraz paznokci. Poprawia także funkcjonowanie układu nerwowego oraz pobudza przemiany glukozy we krwi. Odpowiada nadto za prawidłowe funkcjonowanie mięśni oraz stawów. Wspomagająco działa w leczeniu rozmaitych stanów chorobowych.

Kwas pantotenowy

Kwas pantotenowy jest organicznym związkiem chemicznych, rozpowszechnionym zarówno w świecie roślinnym, jak i zwierzęcym. W przyrodzie, w stanie wolnym występuje rzadko. Jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania każdej komórki w organizmie. Odpowiada za prawidłowy metabolizm białek, cukrów oraz tłuszczów. Bierze również udział w syntezie niektórych hormonów. Bywa mylony z witaminą B5, która tak naprawdę jest mieszaniną, między innymi kwasu pantotenowego.

Napisz opinię

Activlab High Whey Protein Bar - 80g

Activlab High Whey Protein Bar - 80g

KLIENCI, KTÓRZY KUPILI TEN PRODUKT PRZEGLĄDALI RÓWNIEŻ:

POTRZEBUJESZ WIĘCEJ WIEDZY? TE ARTYKUŁY MOGĄ CIE ZACIEKAWIĆ:

TY ZAPISUJESZ SIĘ DO NEWSLETTERA

MY WYSYŁAMY KOD RABATOWY 10%